Monday, August 24, 2009

Keskkond

Austusest ema eriala vastu ja kindlasti ka paratamatusest, et keskkonna teemaga olen kaua kokku puutunud, peaksin siia kirja panema ka paar rida om-ide keskkonnapoliitikast. Aga hetkel on väike ajapuudus ja pole näha, et saaks siia seda nii põhjalikult kirja panna, nagu esialgu plaanis oli. Minu teadmised põhineksid siis mõnedel materjalidel ja pressikonverentsil antud teemal, samuti olen olnud vaatleja ka kahes intervjuus, kus TOROCi keskkonnavaldkonna spetsialist selgitas keskkonnapoliitika tagamaid.

Igatahes on Torino OM esimene OM, kus pööratakse suurt tähelepanu keskkonnaküsimustele. Minu jaoks on maailmasuur hämming, et kuidas sellist üritust üldse tänapäeval tehakse ilma jätkusuutlikkust arvesse võtmata. Nad on siin väga uhked, et Euroopa Komisjoni vastava valdkonna onud on nende pingutusi kiitnud.

Ja siit siis ikkagi mõned väga põgusad punktid:
keskkonnasõbralikkust on näha prahisorteerimisel – nii meediakeskuses kui võistluspaikades on erinevad prügikastid eri tüüpi prahi jaoks
uute võistluspaikade planeerimisel ja ehitamisel võeti arvesse looduslikku maastikku ja jätkusuutlikkust
Kyodo protokolli aastapäeva tähistamiseks tehti avaldus sama õhtu Medals Plaza üritusel.
väidetavalt kulutab tõrvik palju vähem gaasi, kui esialgu planeeriti – mõned keskkonnaorganisatsioonid on siin avaldanud survet, et tõrvik kinni keerataks Kyodo aastapäeval. aga see ei saanud teoks, sest organisatsioonid toetuvad nö vanadele andmetele.
See on maailmasuur hulk paberit, mida me nt iga päev oma kontoris produtseerime ehk siis puid, mida kulutame. OM-i ajal kulutatav paberikogus on välja arvutatud ja lähitulevikus istutatakse hulk puid (praegu pole täpset arvu meeles), et seda tasa teha.

No comments:

Post a Comment