Monday, August 24, 2009

Lõpp lähedal

Minu jaoks jõudis lõpp kätte siis, kui jaapani tore naine hostelist ära kolis. See oli 25.veebruaril, päev enne lõppu. Kahjuks mind ennast ei olnud kohal, aga kui õhtul hostelisse jõudsin, ootas seal mind ilus kiri. Ja siis tuli ikka kohe nutt peale, et appikene, ma ei taha ju, et see kõik veel lõppeks. Ja kahju oli ka, et ma ei pruugigi seda naist enam kunagi näha. Ja ta oli nii tore ju ometi … et ilmselt peabki leppima asjaoluga, et kõiki toredaid inimesi maailmas ei pruugigi enam näha.

Viimane om-i tööpäev oli vahelduseks jälle kiire. Tuli mitu huvitavat küsimust ajakirjanikelt. Ja nii tore oli see, et oligi tekkinud kontakte mingite ajakirjanikega, kes tulid lahkudes kontorist läbi head aega ütlema ja tänu avaldama.

Üsna vahetult enne lõputseremooniat muutus kõik üsna vaikseks. Palju ajakirjanikke olid lahkunud, staffi liikmed olid samuti tseremoonial. Vaid mõned vabatahtlikud tirisid kärudekaupa kaste ühest majast teise. Natuke oli selline tunne, nagu oleksid vanemad vanainimeste sünnipäevale läinud ja lapsed omapead jätnud. Viskasime vabatahtlikega mõttetuid pabereid ära ja kirjutasime üksteisele allkirju ja jagasime ainulaadseid postereid kontori seinalt. Iga vabatahtlik sai ka armsa om-i kruusi, millele juba üsna alguses poes silma peale viskasin.

Lõputseremoonia ära vaadanud, läksime kõik me newsdesk´i inimesed pizzat sööma. Oli üsna formaalne, aga siiski tore oleng. Rowland ja Giorgio olid kõigile vabatahtlikele tiitlid omistanud. Minu kohta öeldi, et „has really shown that passion lives here”, viidates ilmselt minu liiga pikkadele tööpäevadele. Minulgi oli staffiliikmetele kingitused, aga antud hetkel tundus kuidagi sobimatu neid anda, nii jäidki kotti ja pidin piirduma vaid konarlike tänudega ja kauakestvate kallistustega.

Ja absoluutselt asendamatu lõpu tähistamine oli õhtune tantsupidu IBC-s. IBC on siis meediakeskuse osa, kus on toimunud telepildi ülekandmine. Muidu on see rangelt meile, peamiselt kirjutava pressi abilistele suletud, aga mingil põhjusel osutus sel õhtul sissepääs hõlpsaks ja tantsimine ägedaks. Muide, seal on varandust miljonite eest, seda lahedam oli seal õllese peaga ringi koperdada …

No comments:

Post a Comment