Monday, August 24, 2009

Tööpäev näiteks päev enne olümpiamängude algust – 9. veebruar

Kui varem rääkisime tiimis vahepeal muud juttu ka, et kuidas enne om-i kogemused on olnud või nt kommenteerinud mõnda helistajat (nt et ta oli koreast, aga väga hea inglise keelega), siis praegu pole aega ühekski naljaks ega hingetõmbeks, juhul, kui sa ikkagi t a h a d tööd teha. Me lihtsalt tulistame infot, nii nagu jaksame. Meil ei ole küll järjekordi ning ajakirjanikud on üldjuhul õnnelikud ja rahulikud, siis töötempo on hullumeelne. Sul ei ole võimalik ära tulla muidu, kui lihtsalt sundida end püsti tõusma ja jopet selga panema – vastasel juhul võiksid sinna tööd tegema jäädagi. Misiganes tööd: kas helistama avamistseremoonia pressiinimesele ja küsima nimekirja lipukandjate kohta, vahendama intervjuusoovi, paljundama mingeid materjale (mis tegelikult peaks jõudma kohe-kohe trükistena meieni, aga siin jäävad kõik trükised hiljaks) või lihtsalt juhatama, kus on press kit distribution või Itaalia Olümpiakomitee. See viimane – juhatamine – ei ole meie ülesanne, muide. Aga lihtsam on ikkagi „koht kätte näidata”, kui juhatada ta tagasi infoleti juurde. Pealegi meie üldisem eesmärk on meediat toetada ja see on ju ka toetus, kui ikkagi aitad õige kontori enne olümpiamänge üles leida.

Ja ometi on see kõik väga äge. Ma tunnen ennast jummala kasulikuna, et ma tõesti suudangi vastata küsimustele, või vähemasti tean, keda tiimist piinata selles küsimuses, et õiget vastust kätte saada.

Ja uute vabatahtlike sisseelatamine on ka minu ülesandeks kujunenud – näidata meediakeskust ja seletada erinevate institutsioonide ülesandeid. Kuigi viimasel ajal võtavad need tuurid palju enam aega, sest mul tekkinud juba rohkelt tuttavaid, kellega vaja paar sõna vahetada, selgitada üht-koma-teist või niisama lehvitada.

Tänaseks on siis saabunud kõik vabatahtlikud, lisandunud üks poiss Austraaliast (kelle keel samuti arusaamatu, aga hoopis teistmoodi) hoopis teistmoodi motivatsiooniga (kui mitte öelda, et üldse ilma motivatsioonita), siis kaks tüdrukut Poolast ja üks … eee … mees Saksamaalt (Uwe on nimi muideks!!!).

Eriline meetilk oli täna kohtumine Eesti ajakirjanikega. Ei midagi supererilist, aga ETV-mehed on sümpaatsed.

Homme algab tööpäev õhtul kl 17 ja kestab kl 2ni öösel. Sest on ju om-ide avamine ja meil pressikonverents kl 23.45.

No comments:

Post a Comment